ZO BLIJVEN DE SPELERS VAN RKC WAALWIJK FIT

Het is geen geheim dat voetballers fit moeten zijn om het beste uit wedstrijden te kunnen halen. Het realiseren van een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je je leven lang met plezier kunt voetballen en het beste uit jezelf kunt halen. Voor de spelers van RKC Waalwijk geld dit net zo. Dit is hoe zij fit blijven.

VEEL TRAINING

Spreekt een carrière als voetballer jou wel aan? Dan moet veel training je niet afschrikken. De Waalwijkse voetbalclub, net als veel andere clubs, traint bijna iedere dag. Zo blijft de conditie op peil en blijf je je behendigheid verbeteren. Naast voetbaltraining, is krachttraining ook belangrijk voor voetballers. Dit zorgt er namelijk voor dat je uithoudingsvermogen, kracht en snelheid op niveau blijft. Oefeningen die hier goed voor zijn, zijn bijvoorbeeld squats, lunges en intervaltraining. Het combineren van voetbaltraining met krachttraining zorgt ervoor dat je als voetballer in topconditie blijft en je fitter bent tijdens elke wedstrijd.

EEN GOEDE NACHTRUST

(Top)sporters slapen vaak slecht en weinig tijdens periodes waarin er veel wordt getraind en er veel wedstrijden zijn. Dat is zonde, want een goede nachtrust zorgt ervoor dat je door de dag heen productiever en energieker blijft. Sporters hebben voldoende nachtrust nodig om goed te kunnen herstellen na het spelen van een wedstrijd of zware trainingen. Met te weinig slaap kunnen ze zelfs slechter gaan presteren. Daarom is het van belang dat je als voetballer écht een goede nachtrust pakt. Zorg voor een fijne slaapomgeving. Denk aan een fijn matras, een goed kussen en fijne raambekleding. Een verduisterend gordijn zorgt ervoor dat je ’s ochtends vroeg niet wordt gewekt door het licht van buiten en hierdoor slaap je vaak dieper en langer. Wil je juist graag gewekt worden door wat zonnestralen? Dan zijn inbetween gordijnen, een jaloezie of een dakraam rolgordijn wat voor in jouw slaapkamer. Hoeveel uur slaap een mens nodig heeft, verschilt per persoon. De meeste volwassenen hebben genoeg aan 7 tot 9 uur per nacht, dus voor een voetballer is 7 uur slaap wel echt een vereiste om fit te blijven.

DE JUISTE VOEDING

Voetballers gebruiken veel energie die voornamelijk uit koolhydraten gehaald wordt. Ook eiwitten zijn belangrijk om goed te kunnen herstellen en groei in spiermassa te realiseren. Naast koolhydraten en eiwitten, moeten er ook genoeg vitamines, mineralen en voedingsvezels gegeten worden. Goede basisvoeding voor sporters om fit te blijven bestaat dan ook uit volkoren graanproducten, zuivel, onbewerkt vlees en groenten en fruit. Gezonde voeding draagt bij aan een fitter lichaam!

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws
FC Utrecht nieuws FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws PEC Zwolle nieuws PSV nieuws
RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Rkcwaalwijknieuws.nl

Bezoek Rkcwaalwijknieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over RKC Waalwijk van Waalwijk. Blijf op de hoogte van de laatste RKC Waalwijk transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens RKC Waalwijk wedstrijden.

Rkcwaalwijknieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Rkcwaalwijknieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Rkcwaalwijknieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Rkcwaalwijknieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.